Φαρμάκης: «Στο ίδιο έργο θεατές»


ΦαρμάκηςΣτη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Κατσιφάρας έφερε ως θέμα συζήτησης την «Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας (ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013) και την προετοιμασία για την νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 (Π.Ε.Π. Δ.Ε. 2014 – 2020», σε διπλή μάλιστα συνεδρίαση του Οργάνου.
Στην δεύτερη συνεδρίαση, υπάρχουν θέματα ημερησίας διατάξεως και απαντήσεις επί επερωτήσεων. Η πρώτη συνεδρίαση, με θέμα το Π.Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.
Έντονη, υπήρξε η αντίδραση του περιφερειακού συμβούλου της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη ο οποίος τόνισε ότι «η πρακτική της συγκλήσεως ΠΣ με σκοπό την παρουσίαση, εν είδη φιέστας, πεπραγμένων αλλά και μελλούμενων δράσεων της ΠΔΕ τον βρίσκει κάθετα αντίθετο. Μια συνεδρίαση στην οποία εν είδη ενημέρωσης, θα ευλογήσουν κάποιοι τα γένια τους, δεν βοηθάει σε τίποτα».
Όπως επισήμανε ο κ. Φαρμάκης, η ενημέρωση του κ. Περιφερειάρχη ήταν ατελής. Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε ότι δεν προσκομίσθηκε ούτε επισυνάφθηκε το σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το Π.Ε.Π., το οποίο δόθηκε προς έγκριση στην Ε.Ε., τη στιγμή που πολύ λίγα μέλη του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν παρόντα στην ψήφιση του σχεδίου του Π.Ε.Π. κατά την προηγούμενη θητεία του Οργάνου.
Στην εισήγησή του μάλιστα ο Αιτωλοακαρνάνας περιφερειακός σύμβουλος επανέλαβε τις παρατηρήσεις που είχε κάνει για το Π.Ε.Π. Δυτικής Ελλάδος κατά την προγούμενη θητεία του, οι οποίες μάλιστα ενώ είχε διαβεβαιωθεί περί του αντιθέτου ουδόλως λήφθηκαν υπόψη (βλ. http://www.nefarmakis.gr/parembasi/99-pep-dytikis-elladas).
Στο σημείο αυτό ο κ. Φαρμάκης στηλίτευσε την τακτική του κ.Κατσιφάρα λέγοντας «Έρχεται λοιπόν σήμερα ο κ.Περιφερειάρχης, παρουσιάζοντας πίνακες με αριθμούς και κωδικούς, χωρίς περαιτέρω επεξήγηση να «ενημερώσει» το Π.Σ και μετά προφανώς με ένα καλλωπισμένο Δελτίο Τύπου να ενημερώσει το ευρύ κοινό, τους πολίτες της ΠΔΕ για τα μακρόπνοα σχέδιά του για την Περιφέρειά μας».

Advertisements