Ερώτηση Σαλμά για τη λειτουργία μαγνητικού τομογράφου του Νοσοκομείου Αγρινίου


ΣαλμάςΕρώτηση προς τον υπουργό υγείας για τη λειτουργία μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αγρινίου κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. κ. Μ. Σαλμάς.
Στην ερώτηση αναφέρεται:
«Τον Ιούνιο του 2013 εγκαταστάθηκε στο νέο Νοσοκομείο Αγρινίου ο πλέον σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος της Ελλάδος. Για την ορθή λειτουργία του δε, εστάλη για την ανάλογη εκπαίδευση υπαλληλικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι ανενεργός με ευθύνη της Διοίκησης. Ως αποτέλεσμα, οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά (καταβολή συμμετοχής), αλλά και να λαμβάνουν διαγνωστικές υπηρεσίες κατώτερου επιπέδου.
Επίσης, η συνεχιζόμενη μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου (το συνολικό κόστος του οποίου έχει υπερβεί το 1 εκατ. ευρώ) συντελεί στην απαξίωση του.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
– Για ποιο λόγο δεν έχει τεθεί σε λειτουργία ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου από την εγκατάσταση του έως και σήμερα;
– Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να λειτουργήσει άμεσα ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι πολίτες, να λαμβάνουν υψηλής ποιότητας διαγνωστικές υπηρεσίες και να μην απαξιώνεται το μηχάνημα;»

Advertisements